Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:05

Σερρών: Η Εκκλησία δεν είναι κοσμικό ίδρυμα στο οποίο το κάθε κράτος μπορεί να φέρεται με αυτό τον τρόπο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τον διαχρονικό αγώνα της Εκκλησίας να διαφυλάξει “ακαινοτόμητη, ακέραια και καθαρή” την πίστη μίλησε ο μητροπολίτης Σερρών, Θεολόγος, από τον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Σπυρίδωνα.

“Έναν τέτοιο αγώνα διεξάγει και σήμερα η Εκκλησία, προς όλους εκείνους οι οποίοι την θεωρούν ως ένα εγκόσμιο κατασκεύασμα, ως ένα ιδεολόγημα, ως μία πραγματικότητα που υπόκειται στους νόμους της ανθρωπίνης λογικής και φύσεως”, τόνισε ο κ. Θεολόγος και εξέφρασε τη θλίψη του που, λόγω αυτής της αντιμετώπισης, της επιβάλλονται σκληρά μέτρα με αποτέλεσμα τους άδειους ναούς.

“Ασφαλώς και νουν έχουμε και προφυλασσόμεθα και εμείς και προφυλάσσουμε και τους αδελφούς μας”, σημείωσε ο μητροπολίτης Σερρών “αλλ’ όμως αρνούμεθα να δεχθούμε τη λογική αυτού του κόσμου ότι η Εκκλησία είναι ένα κοσμικό ίδρυμα στο οποίο το Κράτος και το κάθε κράτος μπορεί να φέρεται με αυτό τον τρόπο”.

“Ταπεινωνόμεθα όμως για χάρη της αγάπης και της ενότητος του λαού, αλλά δεν παύουμε να προσευχόμεθα να φωτίσει ο Θεός εκείνους οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την διαχείριση αυτής της καταστάσεως να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σάρκα, αλλά είναι και ψυχή και αυτή η ψυχή θέλει τροφή όπως και το σώμα και η τροφή της ψυχής είναι το Σώμα και το Αίμα του Δεσπότου Χριστού”, τόνισε ακόμα ο μητροπολίτης Θεολόγος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ