Αναχρονιστική απόφαση που γυρίζει το ρολόι του ιστορικού χρόνου 567 χρόνια πίσω, χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκιάς να ανοίξει τον δρόμο για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

“Η σημερινή αναίτια και αναχρονιστική απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί γυρίζει το ρολόι του ιστορικού χρόνου 567 χρόνια πίσω. Είναι ημέρα οδύνης και βαθύτατου προβληματισμού για ολόκληρη την χριστιανοσύνη, τον οικουμενικό ελληνισμό, την πατρίδα και την Εκκλησία  μας αλλά και την παγκόσμια κοινότητα:.

Υπογραμμίζει ότι “κινήσεις όπως η σημερινή είναι πολλαπλώς επιζήμιες καθώς δημιουργούν ψυχικά ρήγματα στην επικοινωνία των  δύο λαών, δεν βοηθούν  στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας αλλά και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας. Η προσευχή και η σκέψη μας, αυτές τις στιγμές, είναι μαζί με το μαρτυρικό Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η σημερινή ημέρα θα αφήσει στην παγκόσμια ιστορική μνήμη ένα ιδιαιτέρως μελανό αποτύπωμα .”

Ετικέτες: