Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:04

Σέρρες: Ο μητροπολίτης έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι γιατί οι μοναχές δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον κορονοϊό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την αστυνομία έστειλε στο μοναστήρι της Φαιάς Πέτρας στις Σέρρες, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, προκειμένου να συνετίσει τις μοναχές που εγκαταβιούν εκεί και να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Μακάριος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο», η μη χρήση προστατευτικής μάσκας αλλά και η μη τήρηση των μέτρων γενικότερα στους χώρους του μοναστηριού τον στενοχώρησε για αυτό όπως διευκρίνισε, “εγώ ο ίδιος έστειλα την αστυνομία στο μοναστήρι για να έχουν το φόβο ότι δεν είναι ανεξέλεγκτοι. Δεν μπορεί όμως αυτό να γίνεται κάθε μέρα αφού είναι θέμα ευθύνης του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος σε ένα τόπο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά και να μη κάνουμε ό,τι θέλουμε”.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου οι ίδιες οι μοναχές θα πρέπει να καταλάβουν ότι, “δεν πρέπει να κάνουν του κεφαλιού τους ούτε να είναι ανεξέλεγκτες αφού ένα μοναστήρι δεν μπορεί να είναι κέντρο των αντιρρησιών. Ή υπάρχει η κεφαλή η οποία καθοδηγεί τα πράγματα καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως, ή ο καθένας κάνει του κεφαλιού του”, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Μακάριος.

Ωστόσο, ο ιεράρχης δεν παρέλειψε ακόμη να επισημάνει πως οι Εκκλησίες δεν πρέπει να συγκρίνονται με τα καφέ και τα μπαρ. “Είναι ένα πάρα πολύ διαφορετικό φαινόμενο που πρέπει κάποιοι άνθρωποι να το καταλάβουν και να μη στρέφονται πάντα κατά της Εκκλησίας”, κατέληξε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ