Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:38

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είχε συνάντηση με Μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Δέδες, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώργος Καλαμίτσης και ο Διευθυντής της Ένωσης κ. Χρήστος Βαράκης, ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις της Ένωσης, ενώ έγινε λόγος για τη συμβολή της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά τον κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. David Dondua. Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και τόνισε πως νιώθει ευλογημένος που εκπροσωπεί την χώρα του σε μία ομόθρησκη χώρα που αγαπά πολύ από μικρό παιδί. Κάνοντας αναφορά στους Γεωργιανούς που ζουν στην Ελλάδα τόνισε πως μόνο εδώ μπορεί κάποιος να νιώθει οικεία. «Η Ελλάδα είναι μία εξαιρετική χώρα που αγαπούν και σέβονται όλοι αλλά για εμάς έχει πολύ σημαντική πνευματική αξία ότι και οι χώρες μας είναι ομόθρησκες».

Μετέφερε, επίσης, τις ευχές του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία προς τον Αρχιεπίσκοπο για υγεία και δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που μας έχουν σταλεί μέσω της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την συνάντηση και αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δυο Εκκλησιών και ζήτησε από τον Πρέσβη να μεταφέρει στον Πατριάρχη Γεωργίας τον σεβασμό και την αγάπη του. Μίλησε για την γεωργιανή κοινότητα που υπάρχει στην Ελλάδα και στην συμπαράσταση της Εκκλησίας, ενώ σημείωσε πως είναι στην διάθεση του Πρέσβη για οτιδήποτε χρειάζεται η εν λόγω κοινότητα.

Κατόπιν, τον κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης. Αμέσως μετά η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος και στην συνέχεια η Βουλευτής κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Ακολούθως, τον Μακαριώτατο επισκέφτηκαν είκοσι ένα μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Βούλας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο και να συνομιλήσουν μαζί του για θέματα που τους απασχολούν και ζητήματα που τους ενδιαφέρουν. Αναφέρθηκαν στην διακονία και στο έργο της Εκκλησίας, ενώ σημείωσαν ότι από το μάθημα των Θρησκευτικών απέκτησαν το κίνητρο να συμμετάσχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως είναι η συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων, για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με τα παιδιά, ενδιαφέρθηκε για τους στόχους τους και τα συμβούλευσε να αποκτούν γνώσεις ώστε να έχουν γερά θεμέλια. Αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία της ιεράς μονής του Οσίου Λουκά στην Βοιωτία και στην προσφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα και τους προσέφερε από ένα βιβλίο με την ιστορία της μονής.

Ο κ. Ιερώνυμος έκλεισε τις σημερινές του συναντήσεις με την επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και αναφέρθηκε στην συνεργασία με την τοπική Εκκλησία αλλά και στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Δήμου.

Μίλησαν, επίσης, για διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και επικαιρότητας, ενώ έγινε λόγος για ενδεχόμενη συνεργασία στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ