Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 19:07

Σε ζεστή ατμόσφαιρα η πρώτη επίσκεψη του νέου εκπροσώπου του Πατριαρχείου στην Αρχιεπισκοπή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου διευθυντή του γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας με την παρουσία του εδώ, θα βοηθήσει με τον τρόπο που αυτός ξέρει και σύμφωνα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται κάθε φορά για την αντιμετώπιση των κοινών προσπαθειών» επισήμανε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ο οποίος έλαβε μέσω του μητροπολίτη Λαοδικείας τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ του.

 «Ο Πατριάρχης αισθάνεται χαρά και ευχαριστεί τον Μακαριώτατο, διότι τον προσκάλεσε και τον τίμησε για τα τριάντα χρόνια πατριαρχίας τους» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λαοδικείας.

Ο μητροπολίτης Λαοδικείας, παλαιός γνώριμος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τις τάξεις της οποίας προέρχεται ως κληρικός πριν την ένταξη του στον κλήρο του Οικουμενικού Θρόνου ανέλαβε πρόσφατα την συγκεκριμένη θέση σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δυο Εκκλησιών βρίσκονταν σε στασιμότητα.

Η επιλογή του από το Οικουμενικό Πατριάρχη θεωρείται ως η «κλάδος ελαίας» της Κωνσταντινούπολης προς την Αθήνα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ