Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 | 0:21

ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ

Σε νοσοκομείο της Ιταλίας παραμένει ο Πάπας Φραγκίσκος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο καθολικό νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης στην Ιταλία συνεχίζεται να νοσηλεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος όπου εισήχθη χθες το απόγευμα.

Στενοί του συνεργάτες έκαναν γνωστό ότι ο ποντίφικας ευχαριστεί για τα αμέτρητα μηνύματα που δέχθηκε με ευχές για γρήγορη ανάρρωση, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ιταλίας.

Παράλληλα, το Βατικανό υπογραμμίζει πως “ο πάπας Φραγκίσκος πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα με πρόβλημα άσθματος και ότι έχει αρχίσει να του χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία. Η κατάσταση της υγείας του η οποία επιδεινώθηκε πιθανόν λόγω υπερκόπωσης “βελτιώνεται σταδιακά και οι προβλεπόμενες θεραπείες συνεχίζονται” .

Σήμερα το πρωί ο ποντίφικας διάβασε μερικές ιταλικές εφημερίδες και ξανάρχισε να εργάζεται τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

Ίσως χάσει τις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας

Σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που ο πάπας Φραγκίσκος παραμείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, στις θρησκευτικές τελετές πρόκειται να χοροστατήσει ένας από τους γηραιότερους καρδινάλιους του Βατικανού, αρχής γενομένης από την λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών στις 2 Απριλίου.

Πριν από δύο χρόνια, ο πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, εξαιτίας της οποίας για να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις ορισμένες φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Την ίδια στιγμή εγκάρδιο αδελφικό μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο. 

Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εύχεται στον Πάπα ταχεία αποκατάσταση της υγείας του και επιστροφή το συντομότερο δυνατό στα καθήκοντά του, ενόψει μάλιστα και της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Ρωμαιοκαθολικών. 

“Ο κόσμος έχει ιδιαίτερη ανάγκη από εσάς και από την πνευματική ηγεσία σας και γι’ αυτό προσεύχεται με θέρμη για εσάς”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ