Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 14:58

Σε άνοιγμα των ναών προσανατολίζεται η Κυβέρνηση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο άνοιγμα των ναών για τους πιστούς προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, καθώς φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, πως η επιτροπή του υπουργείου Υγείας έδωσε το πράσινο φως για κάτι τέτοιο.

Οι πιστοί αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη λατρεία υπό όρους από την επόμενη Κυριακή, 24 Ιανουαρίου. από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η πρόταση των ειδικών είναι να επιτραπεί η παρουσία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. και με ανώτερο όριο τα 50 άτομα. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως σε ένα ναό 300 τ.μ. θα επιτρέπεται να βρίσκονται έως 12 πιστοί, σε έναν ναό 500 τ.μ. έως 20 πιστοί, ενώ σε ναό 1000 τ.μ. έως 40 πιστοί.

Το ανώτατο όριο των 50 πιστών, προϋποθέτει πως ο ναός έχει εμβαδό 1250 τ.μ. ή και μεγαλύτερο. Δηλαδή, ακόμα και σε ναούς δύο ή τριών χιλιάδων τ.μ., θα μπορούν να βρίσκονται και πάλι μόνο 50 πιστοί.

18:35
Λίγο πριν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή ενημέρωση για την πανδημία, ανακοίνωσε την απόφαση για άνοιγμα των ναών με την τήρηση των μέτρων που αναφέρονται παραπάνω.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ