Την στήριξή της προς τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο εξέφρασε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας που καταδικάζει απερίφραστα τα κακόβουλα σχόλια που έχουν ως μόνο σκοπό να πληξουν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλο το σώμα της Εκκλησίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει μεταξύ άλλων ότι “Εμπιστευόμαστε απόλυτα το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου ο οποίος ως χρυσός εν χωνευτηρίω υπομένει σιωπηλά τα χτυπήματα που πλήττουν τον ίδιο αλλά και όλο το σώμα της Εκκλησίας…. Διαπιστώνουμε ότι μάλλον η ζηλοφθονία από τη μια και η μισαλλοδοξία από την άλλη είναι η πηγή του κακού”.

Υπογραμμίζει πως “Εν μέσω μίας εποχής που χαρακτηρίζεται από παθητικότητα και φόβο για το αύριο, ο Σεβασμιώτατος επιστράτευσε την οξυδέρκεια και την δημιουργικότητα του για μια Εκκλησία που μεριμνά, που δημιουργεί και που τολμά”. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εκ μέρους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας καταδικάζουμε τα δυσφημιστικά, άδικα και ανακριβή σχόλια που μεταδίδονται ανεύθυνα και κακόβουλα από διάφορα (κυρίως ελλαδικά) μέσα ενημέρωσης με στόχο το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. κ. Μακάριο. Δεν το επιτρέπει η συνείδησή μας να μείνουμε αδρανείς αμέτοχοι και σιωπηλοί αυτές τις ώρες που η Εκκλησία στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου δοκιμάζεται και βάλλεται.

Στηρίζουμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον ενάρετο ποιμενάρχη της τοπικής μας Εκκλησίας. Είμαστε δίπλα του χωρίς να μας επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που γράφονται και ακούγονται. 

Εμπιστευόμαστε απόλυτα το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου ο οποίος ως χρυσός εν χωνευτηρίω υπομένει σιωπηλά τα χτυπήματα που πλήττουν τον ίδιο αλλά και όλο το σώμα της Εκκλησίας.  Αδυνατούμε να αποδεχθούμε τα σχόλια  που έχουν γίνει με αφορμή την αγορά ακινήτου από το Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Διαπιστώνουμε ότι μάλλον η ζηλοφθονία από τη μια και η μισαλλοδοξία από την άλλη είναι η πηγή του κακού.  Καλούμε όσους τυχόν έχουν επηρεαστεί από το θόρυβο να επιδείξουν υπομονή και να μην βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα. 

Πριν από ένα περίπου χρόνο υποδεχθήκαμε τον νέο εκλεγμένο Αρχιεπίσκοπό μας. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Ηταν μία θεόπνευστη απόφαση. Κερδίσαμε έναν άξιο ηγέτη, διαπιστώσαμε μέσα από τα έργα του ότι μας καθοδηγεί ένας γνήσιος φορέας της αγιοπατερικής ορθόδοξης παράδοσης, εργατικός, φιλόπονος, ευσεβής που τελεί το διακόνημά του με φόβο Θεού. Βλέπουμε τον πόθο του να εξέλθει “ο φθόγγος των Αγίων Αποστόλων στα πέρατα της Οικουμένης”

Εν μέσω μίας εποχής που χαρακτηρίζεται από παθητικότητα και φόβο για το αύριο, ο Σεβασμιώτατος επιστράτευσε την οξυδέρκεια και την δημιουργικότητα του για μια Εκκλησία που μεριμνά, που δημιουργεί και που τολμά. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που είναι δική του πρωτοβουλία και μέριμνα, αποτελεί ένα από τα πολλά δείγματα αποφασιστικότητας και εργατικότητας που διακρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. 

Ολοκληρώνουμε την παρέμβασή μας με το μήνυμα ότι στεκόμαστε δίπλα στον σεπτό, εργατικό και αφοσιωμένο Ποιμενάρχης μας συνοδοιπόροι και συγκυρηναίοι.

Συσταυρωνόμαστε για να συν-αναστηθούμε.  

Εκ της διευθύνσεως του Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ετικέτες: