Σα, 17/05/25 | 18:34

ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ORTHODOX TV

Σαράντα ημέρες χωρίς τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

To Σάββατο του Ακαθίστου 5 Απριλίου, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του αγίου Δημητρίου του Πολιούχου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το 40νθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου, ο οποίος διετέλεσε Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης επί 19 έτη, ενώ οι ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από την Μονάδα Εξωτερικών Μεταδόσεων 1 της ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης ORTHODOX TV.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος. Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της αγίας Αναστασίας Βασιλικών.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέας, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ελλασώνος κ. Χαρίτων, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Σιατίστης κ. Αθανάσιος, Φλωρίνης κ. Ειρηναίος και ο οικείος Ιεράρχης, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Προσήλθαν επίσης και συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Λαγκαδά κ. Πλάτων και Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Από νωρίς το πρωί προσήλθε πλήθος πιστών στον Ιερό Ναό ώστε να προσευχηθεί για τον μακαριστό Ποιμενάρχη του, που τόσο πολύ αγαπήθηκε κατά τα χρόνια της θεοφιλούς ποιμαντορίας του, αφού κήρυσσε το λόγο του Θεού με αγάπη και πατρικό ενδιαφέρον, προς σωτηρία των ψυχών.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην μακρά πορεία του μακαριστού Μητροπολίτου εντός της Εκκλησίας και τα σπουδαία έργα που πραγματοποίησε προς δόξα Θεού. Έργα φιλανθρωπίας και οικοδομής. Έργα μεγάλα και σπουδαία τόσο στην 30χρονη ποιμαντορία του στην αγαπημένη και ακριτική πόλη της Ελλάδας, την Αλεξανδρούπολη όσο και στην 19χρονη ποιμαντορία του στην πόλη του αγίου Δημητρίου, του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά του και προκατόχου του και πολλών άλλων αγίων της τοπικής μας Εκκλησίας. Φιλόλογος, θεολόγος και διδάσκαλος του Ευαγγελίου του Θεού. Κτήτορας Ιερών Μονών και πλείστων Ιερών Ναών στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αειμνήστου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου.

Αργότερα, τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου, υπό του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, διαδόχου του στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη της Αλεξανδρουπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ