Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 5:48

Σάμου: Θα μείνουμε χωρίς Χριστό; – Μόνο η Εκκλησία έμεινε για να μας παρηγορήσει

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τον προβληματισμό του για την ιδιαίτερη αυστηρότητα των μέτρων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στην Εκκλησία εξέφρασε ο μητροπολίτης Σάμου, Ευσέβιος.

“Στερηθήκαμε από τον φονικό σεισμό τους Ιερούς μας Ναούς, το κέντρο της Λατρείας και της ενότητος, όχι μόνον της Εκκλησίας, αλλά και του Έθνους. Τώρα θα μας στερήσουν και την θεία Λατρεία; Θα μας στερήσουν την θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων;” αναρωτήθηκε ο κ. Ευσέβιος.

Ο μητροπολίτης Σάμου, που τέλεσε την θεία Λειτουργία για την εορτή του αγίου Σπυρίδωνα στον ναό του αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Σάμου, καθώς ο φερώνυμος ναός του αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται κοντά έχει πληγεί σοβαρά από τον πρόσφατο σεισμό συνέχισε να διερωτάται λέγοντας, “και τι μας έμεινε; Που θα ακουμπήσoυμε όλοι εμείς οι χειμαζόμενοι από τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό πρόβλημα, την επιδημία του κορονοιού και από τον καταστρεπτικό σεισμό Ακρίτες των Νησιών μας; Χωρίς σπίτια, χωρίς τους περισσοτέρους Ναούς μας, με χίλια δυό προβλήματα άλυτα, εκγκαταλελειμμένοι και εμπερίστατοι, θα μείνουμε και αλειτούργητοι τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια;”

“Έχουν άραγε νόημα οι εορτές αυτές της θείας Επιφανείας χωρίς Εκκλησιασμό και θεία Κοινωνία; Θα μείνουμε χωρίς Χριστό;” πρόσθεσε ο κ. Ευσέβιος και συνέχισε σημειώνοντας “Πως θα εορτάσουμε το Άγιο Δωδεκαήμερο χωρίς θεία Λατρεία, έστω και σε παρεκκλήσια, όπου οι Ναοί έπαθαν ζημιές ή εν ανάγκη και σε αίθουσες Σχολείων και πνευματικών Κέντρων; Ξεχνούν «οι δοκούντες άρχειν» ότι μόνο η Εκκλησία έμεινε για να μας παρηγορήσει, για να μας δώσει ελπίδα και να μας στηρίξει ψυχικά;”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ