Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 | 2:23

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Σάμου: “Είναι κρίμα για την ανθρωπότητα να αδυνατεί να κατανοήσει μετά από τα όσα βιώνουμε με την πανδημία το μήνυμα από τον Ουρανό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Ζούμε την τραγωδία ενός νέου πολέμου και βιώνουμε πάλι πανευρωπαϊκός αλλά και παγκοσμίως την αγωνία της σύρραξης στην Ουκρανία σε πολλές διαστάσεις ανησυχώντας για τους αθώους απλούς ανθρώπους πού χειμάζονται αδίκως στην φρίκη ενός πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος για την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε όλοι μας προσευχόμαστε προς τον κύριο των δυνάμεων, «για την ειρήνευση της ανθρωπότητας. Ιδιαιτέρως τούτες τις ημέρες του Τριωδίου καθώς μετά από λίγο ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή η προσευχή μας γίνεται εντονότερη», επισήμανε.

Παράλληλα σημείωσε πως «ο κάθε πόλεμος είναι μέγιστο κακό αφού είναι μεγάλη αδικία να υποδουλώνεις λαούς, να κατακτάς εδάφη και να επιβάλλεις το δίκαιο του ισχυρότερου αποφεύγοντας να ζήσεις απλά και ειρηνικά», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως η ειρήνη απεναντίας είναι θεϊκό αγαθό και πόθος κάθε ψυχής. «Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας με τη διδασκαλία της εργάζεται εξημερώνοντας τις ανθρώπινες καρδιές. Η στρατευόμενη επί γης Εκκλησία πάντοτε προσεύχεται διαρκώς για την ατομική όσο και για την πανανθρώπινη ειρήνη», ξεκαθάρισε.

Ο ιεράρχης υπογράμμισε ωστόσο ότι ο Χριστός μας διδάσκει την γνήσια αγάπη, την αληθινή δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, το πνεύμα της θυσίας, την αυταπάρνηση και την συγγνώμη. «Η Εκκλησία μας δεν θέλει τους πολέμους αλλά την ειρήνη. Είναι επιτακτική η ανάγκη τούτες τις ημέρες να ενώσουμε τις προσευχές μας με τους ομόδοξους Ορθοδόξους αδελφούς της Ουκρανίας και να παρακαλούμε συνεχώς τον Θεό να ειρηνεύσει τον κόσμο του με την ελπίδα ότι οι μεγάλοι θα αντιληφθούν το μέγιστο σφάλμα του πολέμου και το μέγεθος της καταστροφής που επιφέρει στη ζωή όλων νικητών και ηττημένων και θα τερματίσουν αμέσως τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο κ. Ευσέβιος έκλεισε λέγοντας πως «είναι κρίμα δυστυχώς για την ανθρωπότητα να αδυνατεί μετά από τα όσα βιώνουμε ακόμη με την παγκόσμια πανδημία να κατανοήσει το μήνυμα από τον Ουρανό. Είναι κρίμα που ακόμη είμαστε δυσκίνητοι προς τον αγαθό και κυρίως την εν μετανοία προσευχή», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ