Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:49

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΣΑΜΟΣ: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε κοντά στη Μονή Βροντά – Στο σημείο ο μητροπολίτης Ευσέβιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά της εννέα σήμερα το πρωί σε δύσβατη δασική έκταση πλησίον της Μονής Βροντά στη Σάμο.

Η πυρκαγιά παρόλο που δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ωστόσο το μεσημέρι δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Βουρλιώτες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν τριάντα τρεις πυροσβέστες με έντεκα οχήματα και δύο αεροσκάφη από αέρος με ρίψεις νερού για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων.

Πριν από λίγο ωστόσο ανακοίνωση εξέδωσε η μητρόπολη Σάμου με την οποία επισημαίνει πως “με πόνο ψυχής για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της πυρκαγιάς στη περιοχή Βουρλιωτών όπου από τις πρώτες ώρες έσπευσε και ο Σεβασμιώτατος”.

Όπως τονίζει μάλιστα ο κ. Ευσέβιος, “επισκέφθηκε αμέσως μετά την μονή Παναγίας Βροντά (1566) όπου διαπίστωσε ότι η φωτιά έφθασε μέχρι την μάνδρα της μονής αλλά με την χάρη και την Σκέπη της Παναγίας η Μονή δεν υπέστη ουδεμία βλάβη και σώθηκε για ακόμη μια φορά”.

“Δυστυχώς η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει μεγάλη δασική έκταση παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Εθελοντών και των Αρχών του νησιού μας. Όλοι μας βρισκόμαστε σε αισιόδοξη εγρήγορση, προσευχόμενοι στη Παναγία Μητέρα μας ζητώντας την Βοήθεια και την Σκέπη της”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η μονή είχε καταστραφεί ολοσχερώς εκτός του καθολικού της τον Ιούλιο από την μεγάλη πυρκαγιά του 2000 και αποκαταστάθηκε στην προτέρα της μορφή με την βοήθεια όλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ