Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:02

Σαλώνων Αντώνιος: “Ασταύρωτος χριστιανικός βίος δεν υπάρχει”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Όσοι νομίζουν ότι στον Χριστιανισμό θα καλύψουν τα συναισθηματικά τους κενά ή ότι θα εξασφαλίσουν την αιώνιο ζωή χωρίς να λάβουν και οι ίδιοι μέρος στα Πάθη του Χριστού πλανώνται πλάνην οικτρά”. Με αυτά τα λόγια ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος έδωσε το στίγμα της σημερινής Κυριακής Γ’ Νηστειών, από τον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά.

Ο κ. Αντώνιος, που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού, συνέχισε λέγοντας πως “ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία. Είναι η βίωση του Σταυρού και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού. Για να μπορέσουμε να βαδίσουμε και εμείς τον δρόμο του Χριστού, πρέπει να αποδεχθούμε τον Σταυρό της στενής πύλης και της τεθλιμμένης οδού”.

Ο Επίσκοπος Σαλώνων αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής ημέρας και της προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “ασταύρωτος χριστιανικός βίος δεν υπάρχει. Είναι αδιανόητος”, ενώ κάλεσε “να αποδεχτούμε την εκκοπή του θελήματος και τον περιορισμό των επιθυμιών μας, αλλά και να υπομένουμε αγόγγυστα στις θλίψεις και τις ασθένειες. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να βαδίσουμε και εμείς, εάν σκοπός μας είναι να ζήσουμε αιώνια μαζί με τον Θεό”.

Ο κ. Αντώνιος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έκλεισε λέγοντας “αυτό το σταυροαναστάσιμο βίωμα ας το κρατήσουμε βαθιά μέσα μας, σε όλη μας τη ζωή, χωρίς να νιώσουμε ντροπή για τον Σταυρό του Κυρίου”.

Στο τέλος, έγινε η περιφορά και τελετή της προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλησαν ύμνοι από πολυφωνική χορωδία, ενώ στη δεύτερη Θεία Λειτουργία έψαλλαν τους ύμνους η χορωδία του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Βαλάντη Σαραφείδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ