Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:53

Σαλώνων Αντώνιος: “Οι Μυροφόρες έγιναν μάρτυρες της ταφής και της Ανάστασης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κάλεσμα προσωπικής υπέρβασης και εξόδου από τα στενά πλαίσια του προσωπικού συμφέροντος έκανε σήμερα το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τα πρόσωπα εκείνα που έγιναν μάρτυρες της ταφής αλλά και της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού”.

Στην ομιλία του, ο κ. Αντώνιος έκανε αναφορά στις Μυροφόρες γυναίκες καθώς επίσης και στον Ιωσήφ και τον Νικόδημο που “τόλμησαν να ζητήσουν να κηδεύσουν το Σώμα του Χριστού. Το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων αυτών ήταν η βαθιά αγάπη τους για το Χριστό, η οποία τους έδωσε τη δύναμη και το θάρρος να τολμήσουν. Εν προκειμένω, ο Ιωσήφ, επιφανής και ανώτατο μέλος του Ιουδαϊκού Συνεδρίου, παραμέρισε τον φόβο και το μένος των Ιουδαίων και ζήτησε από τον Πιλάτο το σώμα του Ιησού. Και οι μυροφόρες άντλησαν δύναμη, υπερέβαλλαν εαυτόν και προσήλθαν να αλείψουν με μύρο το ακήρατο σώμα Του”.

Έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας πως “όπως οι μυροφόρες, ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος, έτσι και εμείς αν αφήσουμε την ζωή μας στα χέρια του Θεού, Εκείνος θα μας οδηγήσει στον δρόμο της Αναστάσεως”.

Λίγο προ της απολύσεως, ο κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, καθώς και τους ιερείς του Ναού για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στις εόρτιες εκδηλώσεις “Κωνσταντίνεια 2016”. Εξάλλου, από την Πέμπτη 12 Μαϊου, στον Ναό βρίσκεται η Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλης Ευβοίας και την Μητρόπολη Χαλκίδος και τίθεται σε προσκύνηση μέχρι και τις 22 Μαϊου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ