Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:04

Σακελλαροπούλου: Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν πως πλήττεται η διαχρονική ακτινοβολία της Αγίας Σοφίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Για πρώτη φορά, μετά από 86 χρόνια, έγινε στην Αγία Σοφία μουσουλμανική προσευχή, γεγονός που μας πληγώνει βαθιά” ανέφερε στην ομιλία της στη δεξίωση για την 46η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“H μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσβάλλει βάναυσα όχι μόνο τους Ορθοδόξους και όλους τους Χριστιανούς αλλά συνολικά την πολιτισμένη ανθρωπότητα”, συνέχισε η κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνοντας πως πλήττονται με αυτόν τον τρόπο “οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα”.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Τουρκία με αυτή της την κίνηση “διολισθαίνει προς τον ακραίο εθνικισμό και εξισλαμισμό και αλλοιώνει ένα τόπο συνάντησης θρησκειών και πολιτισμών”.

“Ματαιοπονούν, όμως, όσοι πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή μπορεί να πλήξει, στο ελάχιστο, τη διαχρονική ακτινοβολία της Αγίας Σοφίας”, τόνισε κλείνοντας την αναφορά της στον εμβληματικό ναό, καθώς “το περίλαμπρο αυτό οικοδόμημα, όσο υπάρχει ιστορική μνήμη, θα εξακολουθήσει να αποκαλείται με το όνομά του και να παραμένει σύμβολο της θρησκευτικής συνύπαρξης και μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ