ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ανοιχτοί οι ναοί για τους πιστούς το Πάσχα

Φωτο: patriarhia.ro

Οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στη Ρουμανία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου, Vasile Bănescu, όπως μεταδίδουν ρουμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων είχαν “έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο, με πυρήνα τις καλύτερες κοινές προθέσεις για τον εντοπισμό βέλτιστων λύσεων για τον σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας και, ταυτόχρονα, τον σεβασμό των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν” με τη Ρουμανική Κυβέρνηση, δήλωσε ο Bănescu.

Έτσι, οι πιστοί θα μπορέσουν να βιώσουν τις ακολουθίες των ημερών, συμμορφούμενοι με τα υγειονομικά μέτρα όσον αφορά στη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων, ακόμα και την αναστάσιμη λειτουργία, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στη χώρα από τις 22:00 έως τις 05:00.

Στη Ρουμανία των σχεδόν 19,5 εκατομμυρίων κατοίκων, ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι 5.651, ενώ συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας 926.000 κρούσματα και 22.835 θάνατοι από Covid-19.

Το περσινό Πάσχα ήταν δύσκολο για τη χώρα, αφού οι πιστοί δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις ακολουθίες, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας σε συνεργασία με την Εκκλησία, όμως, είχαν προχωρήσει στην κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός.

Ετικέτες: