Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 15:21

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ

Ρεθύμνης Πρόδρομος: “Ανοίγω την αγκαλιά μου σε όλους για να πορευθούμε μαζί στον δρόμο του Χριστού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Καλούμαι στον μονόδρομο της αγάπης και ανοίγω την αγκαλιά μου σε όλους για να πορευθούμε μαζί στον δρόμο του Χριστού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος -ο οποίος ενθρονίζεται αύριο το πρωί- σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο Κρήτη και τον Μανώλη Αργυράκη. 

Ο ιεράρχης ως πρώτη προτεραιότητά του έθεσε την επαύξηση του συνδέσμου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την διάδοση του πλούτου και του πολιτισμού της κρητικής ταυτότητας, τονίζοντας ωστόσο ότι γι’ αυτόν αποτελεί στοίχημα να σταθεί στο πλευρό της σπουδάζουσας νεολαίας και να μαρτυρήσει την λεβεντιά της Κρήτης.

«Δεν θέλω να επιβληθώ ούτε να επιβάλω. Θέλω τις καρδιές των ανθρώπων», τόνισε με νόημα ο ιεράρχης για να συμπληρώσει πως «το πρόγραμμα της αρχιερατικής του διακονίας θα είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού», επεσήμανε. 

Όπως διευκρίνισε μάλιστα πλέον πολιτογραφείται Ρεθυμνιώτης και νιώθει στους ώμους του βαριά την ευθύνη καθώς ο προκάτοχός του -Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος- διεποίμανε την ευλογημένη αυτή επαρχία θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά.

Τέλος, ο κ. Πρόδρομος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τους πνευματικούς δεσμούς που είχε απ’ όλες τις θέσεις που πέρασε εντός της Εκκλησίας της Κρήτης, κάνοντας ειδική μνεία στον κ. Ειρηναίο ευχαριστώντας και ευγνωμονώντας το πρόσωπό του λέγοντας ότι, “αποτέλεσε τον νυμφαγωγό του στην Εκκλησία”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του μητροπολίτη Ρεθύμνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ