Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 | 10:38

Ρεθύμνης για εμβόλιο: Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά έκφραση αγάπης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Tην άποψή του για το εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού εξέφρασε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Ελένη Βακεθιανάκη.

Ο κ. Ευγένιος τόνισε ότι «Ο εμβολιασμός δεν είναι ζήτημα θεολογικό, όπως ίσως κάποιοι το έχουν αναγάγει. Δεν είναι θέμα πίστης αλλά απ’ όλα έκφραση αγάπης προς τον εαυτό μας και τους αδελφούς μας.

Πρόσθεσε πως “αν ενδεχομένως ιερείς έχουν παρακινήσει πιστούς να μην εμβολιαστούν, είναι εντελώς αυθαίρετο καθώς η Εκκλησία έχει ξεκάθαρη θέση στο θέμα και όποιος νομίζει ότι ορθοτομεί τα πράγματα εκτός της Εκκλησίας, δεν λειτουργεί σωστά”.

«Ίσως να υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που, το λέω δημόσια, μάλλον τον εαυτό τους κηρύττουν και όχι τον Χριστό. Δεν αποκλείω ένας ή δύο ή τρεις να είχαν τέτοια σκέψη και να το έκαναν, αλλά αυτό να μην γενικεύεται. Όποιος πιστός εντοπίζει κάτι τέτοιο, να καλέσει στη Μητρόπολη να το αναφέρει

Ο κ. Ευγένιος ο οποίος νόσησε τον περασμένο Μάρτιο από τον κορωνοϊό υπογράμμισε ότι μπορούμε να λέμε με μεγάλη ευκολία πως δεν κάνουμε το εμβόλιο γιατί θεωρούμε τον εαυτό μας άτρωτο, αλλά δεν δικαιούμαστε σε καμία περίπτωση να γινόμαστε αίτιοι μετάδοσης του κακού στον άλλο.

«Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, από τότε που εγώ προσωπικά νόσησα, εμβολιάστηκα και έλαβα τη δυνατότητα να αισθάνομαι κάπως ασφαλής, αλλά εξακολουθώ να προσέχω και λέω σε όλους, τρέξτε και κάντε το εμβόλιο. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να στερούμε ούτε τον εαυτό μας ούτε και τους συνανθρώπους μας από αυτό το αγαθό που, δόξα τω θεώ, το έχουμε»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ