Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:17

“Η Εκκλησία σε περίοδο πανδημίας”- Νέα έκδοση από το Κέντρο “Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μαρία Σερέτη Ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων τόμος, ο οποίος αφιερώνεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, με τίτλο «Η Εκκλησία σε περίοδο πανδημίας –  Μπορεί η παρούσα κρίση της πανδημίας να συμβάλει καταιγιστικά στην αναγέννηση της Εκκλησίας;», εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα από το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου (CEMES)».

Ο τόμος αυτός έγινε με την επιμέλεια των καθηγητών Πέτρου Βασιλειάδη και Γεώργιου Δημακόπουλου, (Εκδόσεις CEMES-FORDHAM, Θεσσαλονίκη 2020) και αποτελείται από τα Πρακτικά του διαδικτυακού σεμιναρίου, που οργάνωσε με την έναρξη της πανδημίας ο κ. Βασιλειάδης, και τις σχετικές αναρτήσεις της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου του Fordham publicorthodoxy.org.

Το περιεχόμενο του τόμου περιλαμβάνει 34 μελέτες που αναφέρονται στα διάφορα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και επηρέασαν σε βάθος όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την Εκκλησία.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου προβάλλεται ο υπότιτλος και τμήμα της Ανοιχτής Επιστολής προς τις Εκκλησίες και τον κόσμο το οποίο αναφέρει ότι «η πανδημία COVID-19 είναι περίοδος πνευματικής ανανέωσης και ελπίδας για μια ουσιαστική καταιγίδα για μια λειτουργική και συνολική ανανέωση της Εκκλησίας. Είναι μια ισχυρή εμπειρία της αυθεντικής φύσης της Εκκλησίας και εκδηλώνει μια λαχτάρα για επιστροφή στην παραδοσιακή υπόσταση του ιερατείου όλων των πιστών και σε μια ευρύτερη μόνιμη διακονία για άνδρες και γυναίκες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ