Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 4:47

Στο πυρόπληκτο Κρυονέρι ο μητροπολίτης Ιλίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πυρόπληκτο Κρυονέρι τέλεσε χθες τη θεία λειτουργία ο επιχώριος μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, ώστε να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Συμβολική αλλά και συγκινητική ήταν η παρουσία στο ναό ομάδας εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας, η οποία έδωσε μάχες με τη φωτιά όλες αυτές τις ημέρες.

Ξεκινώντας από τον πόνο, τη θλίψη και την αγωνία των δύο τυφλών και του δαιμονιζομένου του χθεσινού ευαγγελικού αναγνώσματος, ο μητροπολίτης Αθηναγόρας επεσήμανε τις ομοιότητες με τον πόνο, τη θλίψη και την αγωνία των κατοίκων του Κρυονερίου και των γύρω περιοχών, καθώς και τον πόνο, τη θλίψη και την αγωνία των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Η μίξη αυτών των αισθημάτων, σύμφωνα με τον κ. Αθηναγόρα, φέρνει τελικά την ελπίδα και την λύτρωση, γιατί, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, η θλίψη φέρνει την υπομονή, η υπομονή την ελπίδα και η ελπίδα την πίστη (παράβαλε Ρωμ. 5, 3-5). Η σύναξη των πιστών στον ναό, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται, τόνισε, εκφράζει ακριβώς αυτή την ελπίδα και την προσευχή για λύτρωση, επειδή κατεβλήθη κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια και πλέον το μόνο που απομένει είναι να κατατεθεί η ελπίδα μας στα πόδια του Θεού, για να σταματήσει εδώ η καταστροφή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ