Τε, 12/06/24 | 19:03

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ναό του Αγίου Ανδρέου Αδελαΐδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενημερώνει το πλήρωμά της περί της εκδηλώσεως πυρκαγιάς στον Ιερό Ναό του Ανδρέου Noarlunga στην Αδελαΐδα το βράδυ  του Σαββάτου 30 Μαρτίου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο, κατέσβεσαν την πυρκαγιά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ανακριτικές υπηρεσίες έκριναν ότι η πυρκαγιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία της εκδήλωσής της. Από το συμβάν δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, η διαδικασία αποτίμησης των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Οι ενορίτες του Αγίου Ανδρέου είναι συντετριμμένοι, συγχρόνως όμως και αποφασισμένοι να βοηθήσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην αποκατάσταση των ζημιών. Ο Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου εξέφρασε λόγους παρηγορίας.

«Τέτοιες συμφορές είναι πάντοτε ανεπιθύμητες και απροσδόκητες, ακόμη κι αν, με τη βοήθεια του Θεού, γίνονται δεκτές. Κατά τη διάρκεια αυτής της ιεράς περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οι σκέψεις και οι προσευχές μας εντείνονται, ενώ βυθιζόμαστε σε ακόμη περισσότερη συντριβή. Η Εκκλησία θα ξαναφτιαχτεί γιατί η Εκκλησία είναι ο Χριστός. Η Εκκλησία ποτέ δεν καταστρέφεται γιατί σταυρουμένη δοξάζεται και ταπεινουμένη υψώνεται. Η Εκκλησία πάντοτε ακτινοβολεί με τη λαμπρότητά Της μεσ’ από τη λάμψη της αενάου αναστάσεως».

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν έξω από τον Ιερό Ναό, καθώς οι πιστοί δεν πρόκειται να επιτρέψουν το θλιβερό αυτό γεγονός να επηρεάσει τη λατρεία τους. Αντιθέτως, η πίστη τους ενδυναμώθηκε, με την χάρη του Θεού και είναι ακλόνητοι στην αποφασιστικότητά τους να αποκαταστήσουν σύντομα την εκκλησία τους στην πρότερη ομορφιά και δόξα της και να την ευτρεπίσουν ακόμη περισσότερο προς δόξαν Θεού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ