Κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές που γνωρίζαμε μέχρι τώρα -λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας- εορτάστηκε σήμερα (10/2), ο Πολιούχος του Πύργου Άγιος Χαράλαμπος.

Το πρωί στον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής χοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κκ Γερμανού και του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ωλένης Αθανάσιου τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών και εκπροσώπων της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η προσέλευση για το προσκύνημα της ιερής εικόνας του Αγίου (που παρέμεινε εντός του ναού της Αγίας Κυριακής) ήταν ελεγχόμενη.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου στερώντας από την πόλη -και τους κατοίκους της- την μαζική συμμετοχή στον εορτασμό του Πολιούχου.

Πηγή: patrisnews.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info