Τρίτη 23 Απριλίου 2024 | 14:22

Πτολεμαϊδος: “Την πίστη δεν την προδίδουν αυτοί που συσκέπτονται, αλλά αυτοί που μιλάνε πολύ!”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Kήρυγμα με πολλά υπονοούμενα και αιχμές άφησε ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ, κατά την χοροστασία του στον αποψινό εόρτιο εσπερινό των Αγίων Αναργύρων Περιστερίου.

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κάλεσε τον κόσμο να θέτει πανω απ’ όλα την αγάπη. “Μετατρέψτε την πίστη σε αγάπη. Η ακρίβεια στην αγάπη θα δώσει την ακρίβεια στο δόγμα και τις θεολογίες της Εκκλησίας.” Αναφερόμενος στο γεγονός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου είπε πως “Αυτές τις ημέρες στην Κρήτη ζήσαμε ένα θαύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους 10 προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Και αυτό το θαύμα δεν περιγράφεται με λόγια αλλά καταγράφεται στην καρδιά. Την πίστη δεν την προδίδουν αυτοί που συσκέπτονται για την πίστη, αλλά αυτοί που μιλάνε πολύ!”

Σε άλλο σημείο ο κ. Εμμανουήλ ανέφερε πως “ζήσαμε ετο θαύμα μέσα στην πνεύμα της ενότητας και της αγάπης και μέσα στην διαφορετικότητα την οποία προσπαθήσαμε να κάνουμε ενότητα. Κάνουμε προσευχή ώστε όλοι οι Άγιοι να κάνουν την διαφορετικότητα ενότητα. Και την ενότητα να τη μετατρέψουν σε αγάπη που θα σώσει τον κόσμο”.

Ο κ. Εμμανουήλ αναφερόμενος στη στάση των πιστών είπε πως “στην Εκκλησία δεν ερχόμαστε για να θρησκεύουμε αλλά για να εκκλησιαζόμαστε. Οι πιστοί του Θεού μεταφέρονται απο το θρησκεύειν στο εκκλησιαστικώς ζην”, για να συνεχίσει λέγοντας πως “η ουσιαστική διαφορά των ανθρώπων που βρίσκονται έξω από την Εκκλησία πετροβολώντας την, είναι ότι αυτοί ζούν για να πεθάνουν, ενώ εμείς πεθαίνουμε για να ζήσουμε. Σηκώνουμε τον Σταυρό μας και ελπίζουμε στην Ανάσταση των νεκρών και γινόμαστε ένα σώμα με τους Αγίους, το σώμα της Εκκλησίας του Χριστού.”

Στον εσπερινό συμμετείχαν ιερείς από την Μητροπολη Περιστερίου καθώς και από άλλες Μητροπόλεις του λεκανοπεδίου. Ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων Περιστερίου είναι ένας νεόδμητος ναός, έργο του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου και από τον χειμώνα σκοπεύει να στεγάσει στις εγκαταστάσεις του βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό για τις εργαζόμενες μητέρες της περιοχής.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ