Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 2:06

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Πρώτο επιστημονικό συνέδριο μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος διοργανώνει στις 14 και 15 Οκτωβρίου το Α΄ επιστημονικό συνέδριο για την επέτειο των εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το συνέδριο θα αρχίσει την Παρασκευή και ώρα 17.00 με τον χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και Θα συνεχιστεί το Σάββατο, όπου θα παρουσιασθούν 26 εισηγήσεις από μητροπολίτες, καθηγητές ΑΕΙ και ειδικούς επιστήμονες.

Το γενικό θέμα του Α΄ συνεδρίου είναι: ”Η κατάρρευση των Αυτοκρατοριών (1914-1923) και η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους: Μικρά Ασία, Πόντος, Ανατολική Θράκη, Αρμένιοι, Ασσύριοι”.

Θα ακολουθήσουν άλλα δύο συνέδρια. Το Β΄ θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2023 με θέμα τον Ελληνικό και Χριστιανικό Πολιτισμό της Μικράς Ασίας και του Πόντου και το Γ΄ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024 με θέμα τη συμβολή των προσφύγων στη Νεοελληνική κοινωνία.

Το Α΄ επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην (ισόγειο) αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα) και θα μεταδίδεται και διαδικτυακά.

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ