Τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων αλλά και την πρώτη επέτειο από την ενθρόνιση του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας τίμησαν στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ τελώντας παράλληλα και τη χειροτονία του π. Χριστοφόρου Κρικέλη στον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν ο μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός καθώς και πλειάδα ιερέων από το Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη, συμπεριλαμβανομένων των μοναχών της αδελφότητος της I.M. Παναγίας Παντανάσσης.

Στην προσφώνησή του, ο π. Χριστοφόρος, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα Διευθυντή του Ιδιαίτερου Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, ευχαρίστησε καταρχάς τον Θεό που του επέτρεψε να διακονεί δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του “έναν καλό πατέρα που θυσιάζεται καθημερινώς για το εκκλησιαστικό σώμα”. Επιπλέον, υποσχέθηκε να πορευθεί με οδηγό του τα πατρικά λόγια και το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου, προσφέροντας γενναιόδωρα την αγάπη του στους ανθρώπους. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, εμφανώς συγκινημένος, τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους του, καθώς επίσης τους πατέρες που μετέβησαν από τη Μελβούρνη στο Σύδνεϋ για να είναι παρόντες σε αυτή τη σημαντική για τον ίδιο στιγμή.

Ο κ. Μακάριος, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στους βίους και τα έργα των τιμώμενων Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι “δεν εορτάζουμε απλώς δύο μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, αλλά δύο μεγάλους ήρωες και αγωνιστές της πίστεως. Ήρωες πραγματικούς, φωστήρες του νοητού στερεώματος, ομολογητές της αληθείας, πρωταγωνιστές στη διάδοση του Ευαγγελίου, μάρτυρες της Πίστεως και διδασκάλους της Οικουμένης”.

Ακολούθως, απευθύνοντας πατρικές νουθεσίες προς τον π. Χριστοφόρο, τον προέτρεψε να έχει ως πρότυπο στη ζωή και στην ιερατική του διακονία τούς δύο Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους, και να μη φοβηθεί, ούτε να δειλιάσει, μπροστά στις δυσκολίες και στις δοκιμασίες με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπος. Τον παρότρυνε, επίσης, να εφοδιαστεί με τα “όπλα της πίστεως”, όπως χαρακτηριστικά είπε, και να ζήσει “τον παροξυσμό της αγάπης”, δηλαδή την αγάπη που δεν ερμηνεύεται ορθολογικά.

Επισημαίνοντας ότι η πρόκληση της ιεροσύνης είναι να αγαπάς όταν κρίνεσαι και όταν αμφισβητείσαι, καθώς επίσης να συγχωρεις όταν αδικείσαι και να ευεργετείς όταν ζημιώνεσαι, παρακάλεσε τον π. Χριστοφόρο: “Με αυτή τη θεοπρεπή και αποστολική στάση ζωής, να βοηθήσεις τον σύγχρονο άνθρωπο να γνωρίσει το πρόσωπο του Χριστού”.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: