Σάββατο 1 Απριλίου 2023 | 2:07

Η πρώτη χειροθεσία από τον Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς αλλά και συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και Οσίας Ευγενίας στο Περιστέρι.

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης, ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα δύο αποφάσεις ή όπως τα χαρακτήρισε δύο δώρα.

Ο κ. Κλήμης ανακοίνωσε στους πιστούς ότι έχει ήδη κινήσει διαδικασίες και έχει δώσει εντολή ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε ο ναός να ανυψωθεί σε ενοριακός από παρεκκλήσιο που είναι τώρα.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Κλήμης, το ίδιο θα κάνει και με άλλα παρεκκλήσια που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να ανυφωθούν σε ενορίες.

Κλήμης: “Το πρώτο οφφίκιο που φέρει την υπογραφή μου, πηγαίνει σε έναν άξιο κληρικό”

Στην συνέχεια χειροθέτησε στο βαθμό του αρχιμανδρίτη τον ιερομόναχο Καλλίνικο Σαμαρτζή, διορίζοντάς τον παράλληλα μόνιμο εφημέριο του ναού, υπο τις επευφημίες του κόσμου “Άξιος”

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου είπε συγκινημένος ότι “είναι μεγάλη τιμή για τον Ποιμενάρχη να έχει άξιους κληρικούς, όπως βρήκα εγώ ερχόμενος εδώ στο Περιστέρι πριν 40 ημέρες. Είμαι διπλά χαρούμενος που το πρώτο οφφίκιο που φέρει την υπογραφή μου, πηγαίνει σε έναν άξιο κληρικό”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος αρχιμανδρίτης δέχθηκε τις ευχές εκατοντάδων πιστών.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ