Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 6:07

Πρόστιμο 300€ στον μητροπολίτη Μόρφου για τα Θεοφάνεια – Αρνείται να το πληρώσει

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πρόστιμο 300€ επιβλήθηκε στον μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο για όσα έλαβαν χώρα την ημέρα των Θεοφανείων.

Ο μητροπολίτης είχε λειτουργήσει ανήμερα των Φώτων στο ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου με παρουσία περισσότερων από 75 πιστούς, από όσους δηλαδή προέβλεπε η τότε ισχύουσα απόφαση της Κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε και τον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων σε εξωτερικό χώρο.

Τότε, η Αστυνομία είχε βεβαιώσει πρόστιμα στον ιερέα του ναού για την παρουσία περισσότερων πιστών από το επιτρεπόμενο όριο, καθώς και σε 10 ακόμη πιστούς οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα.

Μετά από την έρευνα της υπόθεσης από την Αστυνομία, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, ελήφθη τελικά η απόφαση για την επιβολή του προστίμου και στον μητροπολίτη Νεόφυτο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο μητροπολίτης Μόρφου δεν προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, “δεν αναγνωρίζει αυτό καθ’ εαυτό το διάταγμα του Υπουργού. Δεν μπορείς να πεις ότι κλείνω τις εκκλησίες ή ότι δεν μπορεί να ανοίξει μια εκκλησία. Αυτός ο περιορισμός θίγει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος του θρησκεύεσθαι”, τόνισε ο δικηγόρος, Νίκος Κληρίδης.

Με την άρνηση πληρωμής του προστίμου από τον μητροπολίτη Μόρφου, η υπόθεση θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, την ώρα που, όπως μεταδίδουν Κυπριακά Μέσα, ούτε και οι πιστοί στους οποίους βεβαιώθηκε πρόστιμο την ημέρα των Θεοφανείων έχουν προχωρήσει στην πληρωμή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ