“Προληπτικό ολιγοήμερο κλείσιμο των ναών” του νησιού ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου μετά την καταγραφή 22 κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον τομέα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου μεγάλο μέρος ευθύνης για τη διάδοση της νόσου στο νησί έχει η Εκκλησία. “Η συρροή των κρουσμάτων της πανδημίας στη Μυτιλήνη δείχνει ότι πολύ μεγάλο μέρος αυτών ξεκίνησε και διογκώθηκε το κρίσιμο 20ήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε εκκλησίες της πόλης” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ανάμεσα στα έκτακτα μέτρα που προτείνονται λοιπόν συναντούμε, πέρα από το “ολιγοήμερο” κλείσιμο των ναών, “απολύμανση των χώρων και των αντικειμένων των ναών, λήψη δειγμάτων και εξέταση όλων όσων εμπλέκονται στη λειτουργίες της Εκκλησίας, σε όλο το νησί” αλλά και τη συνδρομή των δύο μητροπολιτών του νησιού οι οποίοι καλούνται “να ζητήσουν από τους πιστούς αυτοπεριορισμό, εναλλακτικά αντί των μεγάλων εκκλησιών να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε ξωκλήσια, να παρακολουθούν την θεία λειτουργία από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση κλπ”.

Επιπρόσθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου ζητά “πιστή εφαρμογή των περιορισμών σε γάμους, βαπτίσεις και γιορτών που ακολουθούν τις τελετές αυτές από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς”, καθώς θεωρεί ως μέχρι σήμερα αυτοί έκαναν τα “στραβά μάτια”.

Με πληροφορίες από τη σελίδα stonisi.gr

Ετικέτες: