Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:11

Προικοννήσου: “Η Ρωμιοσύνη πέρασε και ακόμα περνά μεγάλες δοκιμασίες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και μεγάλη συρροή πιστών πανηγυρίστηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης στον Κολωνό και τον φερώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος απεδέχθη την ευγενή πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να συμμετάσχει στους φετινούς εορτασμούς.

Συμμετείχε επίσης χορεία ιερέων από διάφορες ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και μέγα πλήθος πιστών που ευλαβούνται τους Αγίους αλλά και για να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνων των Αγίων Ισαποστόλων, που φυλάσσεται στο Ναό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Ιωσήφ, αναφερόμενος στις προσωπικότητες των εορταζομένων Αγίων, του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της μητέρας του Αγίας Ελένης.

“Ο Μ. Κωνσταντίνος πήρξε παράδειγμα χριστιανού, ηγέτη και ανθρώπου της Εκκλησίας γενικότερα. Αλλά και η Αγία Ελένη, ήταν αυτή πίσω από την μεγαλωσύνη του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Τον ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Τον έμαθε να είναι δίκαιος, στοργικός και υποστηρικτής της πίστεως και της Εκλλησίας. Υπήρξε η πνευματική του τροφός και μέντορας. Προσκυνούμε λοιπόν σήμερα την μητέρα, τον υιό αλλά συμπροσκυνούμε και τον Τίμιο Σταυρό που υπήρξε το στήριγμα και το θεμέλιο της ευσεβούς αυτοκρατορίας. Και γύρω από τον Σταυρό περιπλέκεται όλη η ιστορία του λαού και του γένους μας. Της Ρωμιοσύνης, που πέρασε και ακόμα περνά μεγάλες διακυμάνσεις και δοκιμασίες. Όμως πηγή δυνάμεως και βακτηρία υπήρξε ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου. Και ευχόμαστε και παρακαλούμε δια πρεσβειών των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης, να ελεήσει το έθνος μας, την ρωμιοσύνη μας.”

Στο αναλόγιο έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτης Γιαννακάκης ενώ και τον πλαισίωσαν γνωστοί Πρωτοψάλτες των Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ