Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 4:58

Προικοννήσου: “Η παρουσία των Αγγέλων δεν είναι ιστορία, αλλά μία χειροπιαστή πραγματικότητα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Την παρουσία των θεοειδών Αγγέλων στην ζωή των ανθρώπων επεσήμανε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ κατά την σημερινή Θεία Λειτουργία.

Από τον τον εορτάζοντα Ι.Ν. Παλαιού Ταξιάρχη στο Περιστέρι, είπε χαρακτηριστικά πως “Η παρουσία των Αγγέλων δεν είναι ιστορία, αλλά μία χειροπιαστή πραγματικότητα για την οποία μας βεβαιώνουν όλοι οι άγιοι”, ενώ συμπλήρωσε πως “ο καθένας από εμάς έχει έναν προσωπικό άγγελο, που μας προστατεύει, στηρίζει τον πνευματικό μας αγώνα, μας υποδεικνύει το καλό και μας προτρέπει να το πράξουμε και μας αποτρέπει από το κακό”.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο κ. Ιωσήφ, με τη συνοδεία ιερέων της Μητροπόλεως και τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Ναό.

Παρότρυνε τους πιστούς “Να παρακαλέσουμε τον Ταξιάρχη να μας βοηθήσει να ξεβρωμίσουμε την ψυχή μας, από τις ακαθαρσίες των παθών και των αμαρτιών μας. Να μας βοηθήσει να οδηγηθούμε σε μια αληθινή μετάνοια”.

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στον Ποιμενάρχη της πόλης του Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, τον οποίο χαρακτήρισε σοφό και ευχήθηκε “ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του δυνατός και ακμαίος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ