Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 17:49

Προικοννήσου: “Παράλυτοι στο κρεβάτι της ηδυπαθείας και δε σηκώνουν το κεφάλι στον ουρανό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Για “παράλυτους” που “βρίσκονται στο κρεβάτι της ηδυπαθείας και δε σηκώνουν το κεφάλι τους επάνω να κοιτάξουν στον ουρανό” μίλησε σήμερα ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ από τον Ι.Ν. Αγίου Παύλου της οδού Ψαρών.

Με τη φράση ο κ. Ιωσήφ, αναφέρθηκε στην θεραπεία του παράλυτου, που ο Χριστός συγχώρησε τις αμαρτίες του και θεράπευσε το σώμα του.

“Κάθε άνθρωπος που είναι παραδομένος στην καλοπέραση και στις ευχαριστήσεις του κορμιού του, είναι ήδη παράλυτος”, τόνισε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε λέγοντας πως “Ακόμη και αυτός ο άνθρωπος όμως, έχει ελπίδα να θεραπευτεί και να ξυπνήσει, ακούγοντας το Ευαγγέλιο και μετέχοντας των μυστηρίων της Θείας Ευχαριστίας.

“Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει, προς την κατεύθυνση αυτή είναι να κατηγορήσει τον εαυτό του, να εξομολογηθεί τις αμαρτίες του, αλλά και να υποσχεθεί στον Θεό πως θα αλλάξει τρόπο ζωής. Ο άνθρωπος, μέρα με τη μέρα, γίνεται ένας μικρός Θεός κατά χάριν. Αυτός είναι ο δρόμος, που πρέπει να διανύσουμε και είμαστε καλεσμένοι όλοι”.

Κλείνοντας, τόνισε πως “Η προσευχή είναι αυτή που μας συνδέει με τον ουρανό. Αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας με τον Κύριο. Θα πρέπει όμως να αποτινάξουμε από πάνω μας τον εγωισμό, που μας οδηγεί στην αυτάρκεια και τον ορθολογισμό, που μας οδηγεί στην απιστία.”

Ο ναός κατακλύστηκε από νωρίς το πρωί, όπου πλήθος κόσμου προσήλθε να ασπαστεί το λείψανο του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού, που φιλοξενείτε αυτές τις ημέρες στο ναό.΄

Λίγο πριν την απόλυση ο ο προϊστάμενος του ναού π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης, ευχαρίστησε τον κ. Ιωσήφ για την παρουσία του στο Ναό και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ