Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 17:32

Προικοννήσου Ιωσήφ: “Ο άνθρωπος του Θεού έχει την ειρήνη μέσα του”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την ουσιαστική έννοια της ειρήνης έθεσε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Γαλατσίου. Όπως ανέφερε, “ειρήνη υπάρχει όπου υπάρχει ο Χριστός. Όπου δεν υπάρχει Χριστός, είναι χάος, οδύνη, πόλεμος, μάχες ατέλειωτες”.

Ο κ. Ιωσήφ πιο συγκεκριμένα είπε ότι “είναι τουλάχιστον κωμικό να γίνονται συνέδρια για την ειρήνη του κόσμου, αγνοώντας τον Θεό. Παραμερίζοντας τον Χριστό, γυρνώντας την πλάτη στο Ευαγγέλιο, με ανθρώπινους ουμανιστικούς τρόπους προσπαθούν να επιβάλλουν κάτι το οποίο χωρίς τον Θεό είναι ουτοπία”.

Ο κ. Ιωσήφ, στo κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο όνομα της Αγίας Ειρήνης, το οποίο, όπως εξήγησε, “είναι ένα από τα ονόματα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Ονομάζεται εκτός από σοφία του Θεού και ειρήνη του Θεού. Ο Χριστός είναι ο Άρχων της Ειρήνης γι’ αυτό και ο πρώτος λόγος που είπε στους Μαθητές μετά την Ανάστασή Του ήταν “Ειρήνη υμίν”. Αλλά και ο τελευταίος λόγος που τους είπε κατά τον Μυστικό Δείπνο ήταν “Εἰρήνην ἀφίημι ὑμῖν, εἰρήνην τὴν ἐμὴν δίδωμι ὑμῖν”. Μας άφησε τη δική Του ειρήνη. Όχι αυτήν την παρωδία που ζητάει ο κόσμος, η οποία είναι μη-πόλεμος. Μας άφησε τον εαυτό Του. Να μας ειρηνεύσει, να μας αναγεννήσει και να μας κάνει φωτόμορφα τέκνα του. Αυτή είναι η ειρήνη που λαχταρά ο κόσμος”.

Ο λόγιος Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, που προεξήρχε σήμερα της πανηγύρεως στον φερώνυμο ναό του Γαλατσίου με συλλειτουργούς τον Μητροπολίτη Βελεστίνου Δαμασκηνό και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πρόσθεσε στην ομιλία του ότι “τα περασμένα χρόνια γνωρίσαμε αγιαμένους ανθρώπους, γέροντες που όταν τους πλησιάζαμε όσο ταραγμένοι ή αναστατωμένοι και αν είμασταν, ειρηνεύαμε και αναπαυόμασταν δίπλα τους γιατί είχαν τον Χριστό μέσα τους. Όπου υπάρχει ο Χριστός υπάρχει και η ειρήνη. Όπου υπάρχουν ταραχές και φανατισμός εκεί δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού”.

Σε άλλο σημείο μίλησε για… “τζιχαντιστές της Ορθοδοξίας” λέγοντας ότι “ο άνθρωπος του Θεού έχει ειρήνη μέσα του. Και αν χρειαστεί να γίνει μαχητής και να υπερασπιστεί την αλήθεια του Ευαγγελίου, γίνεται πράος μαχητής. Εκείνοι οι χριστιανοί που εις το όνομα δήθεν του Ευαγγελίου είναι έτοιμοι να γδάρουν τους αδελφούς τους, είναι χειρότεροι και από τους τζιχαντιστές”.

Ο κ. Ιωσήφ έκλεισε με τη φράση πως “επικαλούμαστε την ειρήνη του Θεού να μας δώσει την ειρήνη Του, να μας κατευνάσει να μας ειρηνεύσει. Ο αληθινός χριστιανός έχει μέσα του ειρήνη και αγάπη. Κι εμείς έχουμε αναγκη από αληθινούς χριστιανούς”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ