Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 20:03

Προικοννήσου Ιωσήφ: “Ας γίνει η ζωή μας λίγο πιο καθαρή και πιο έντιμη προς τον Θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η μεγάλη εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών πανηγυρίστηκε και στο Περιστέρι και στον ομώνυμο Ναό του Παλαιού Ταξιάρχη.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, Αρχιμανδρίτη π. Προκόπιο.

Στην ομιλία του ο κ. Ιωσήφ τόνισε τη σημασία της σημερινής ημέρας, καθώς “εορτάζουμε τους Αγγέλους που μας προστατεύουν στη ζωή μας” ενώ πρόσθεσε ότι “Όλοι οι χριστιανοί απευθύνουμε μία προσευχή στον προσωπικό μας άγγελο, από την ώρα που βαφτιζόμαστε.”

Ωστόσο τη χαρακτήρισε ημέρα διπλής χαράς, λόγω της παρουσίας της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, από την Ιερά Μονή Βουλκάνου, από όπου ήρθε μετά του π. Προκοπίου.

Ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου έκλεισε ευχόμενος “να γίνει η ζωή μας λίγο πιο φωτεινή και πιο καθαρή από ότι είναι σήμερα, με περισσότερη πίστη και πιο έντιμη προς το Θεό, τους συνανθρώπους μας και την αιωνιότητα. Ας κάνουμε εμείς ένα βήμα και οι Άγγελοι θα κάνουν χίλια, ενώπιον του Θεού για τη σωτηρία μας.”

Τον περικαλλή Ναό του Περιστερίου κατέκλυσε πλήθος προσκυνητών που προσκύνησαν και την θαυματουργή εικόνα της Παναγία Βουλκανιωτίσσης από τη Μεσσήνη και επικαλέστηκαν τους φύλακες Αγίους Αγγέλους.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ