Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 | 0:09

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θρησκευτική Εκπαίδευση και Αγωγή»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η εξέλιξη των επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής επηρεάζει και μετασχηματίζει την εκπαίδευση. Στο νέο αυτό πλαίσιο απαιτείται ανθρώπινο δυναμικό με εξειδικευμένη επιστημονική γνώση.

Το Π.Μ.Σ. του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας με τίτλο «Θρησκευτική Εκπαίδευση και Αγωγή» έχει ως αντικείμενο τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, όπως αυτές γίνονται πράξη στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον διεθνή χώρο. Βασίζεται στη διεπιστημονική συνεργασία ανάμεσα σε ειδικούς ποικίλων αντικειμένων, όχι μόνο της Θεολογίας αλλά και της Μουσειοπαιδαγωγικής, της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, της Θρησκευτικής Λογοτεχνίας, των Νέων Γραμματισμών, του Κινηματογράφου, της Φωτογραφίας, του Θεάτρου και των Νέων Τεχνολογιών διδασκαλίας και μάθησης.

Η χρονική διάρκεια σπουδών του προγράμματος είναι τρία εξάμηνα, οδηγεί σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη «Θρησκευτική Εκπαίδευση και Αγωγή» – (Master of Arts (MA) in Religious Education), με 90 ECTS πιστωτικές μονάδες του ευρωπαϊκού συστήματος μεταφοράς και συσσώρευσης ακαδημαϊκών – πιστωτικών μονάδων και χορηγεί Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια στους αποφοίτους του (ΦΕΚ 4732/Β’/08-09-2022). Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα εκπόνησης Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών σε συνεργασία μεΠανεπιστήμια ή Ερευνητικά Ιδρύματα του εξωτερικού, μέσω του προγράμματος LLP Erasmus.

Η λειτουργία του ΠΜΣ ξεκινά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, το χειμερινό εξάμηνο (έναρξη μαθημάτων τον Νοέμβριο 2022). Για την απόκτησή του μεταπτυχιακού διπλώματος απαιτούνται ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS) και η χρονική του διάρκεια ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά και στους χώρους του Πανεπιστημίου κατά το Α΄και Β΄εξάμηνο. Στο Γ΄ εξάμηνο εκπονείται η διπλωματική εργασία.

Για τους φοιτητές του Π.Μ.Σ. εξασφαλίζεται η δωρεάν συμμετοχή σε θερινό σχολείο και στις επιμορφώσεις που διοργανώνονται από το «Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εφαρμογών, Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού της Θρησκευτικής Αγωγής» του ΕΚΠΑ.

Υποβολή αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 16 Σεπτεμβρίου έως 16 Οκτωβρίου 2022, ενω για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ και για πρόσκληση ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ