Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:05

Ο ΙΔΙΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά ο ιερέας, που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Πατήσια, μετά τη σημερινή του απολογία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ιερέας, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, καθώς φέρεται να ζητούσε από το ανήλικο κορίτσι φωτογραφίες.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο κληρικός, επικαλείται τις διαπιστώσεις ιατροδικαστών, σχετικά με το ότι το κορίτσι εμφανίζεται, να μην έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή γενικά, ενώ αναφέρει πως δεν θα έπρεπε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και ζητά την ανάκλησή του.

Ο κατηγορούμενος ιερέας μάλιστα, έκανε λόγο για έκδοση εντάλματος για πράξεις που φέρονται να έγιναν, δύο χρόνια νωρίτερα.

«Η χρονική απόσταση τόσο από την περιγραφόμενη τέλεση των αδικημάτων, όσο και από την καταγγελία τους, το γεγονός ότι στο μεταξύ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη τέλεσης εκ μέρους μου άλλου αδικήματος (ούτε στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από το 2020, ούτε στους 3 μήνες που μεσολάβησαν από την καταγγελία), επιπλέον δε η θέση μου ως κληρικού, σε αργία, (με απόφαση της Αρχιεπισκοπής, μετά την δημοσίευση της εις βάρος μου εκκρεμούσης δικογραφίας), αποδεικνύουν την εξαρχής έλλειψη ερείσματος του εντάλματος σύλληψής σας και πάντως, σήμερα, το εκ θέσεως αδύνατον τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους μου, σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στο ένταλμά σας, καθώς ήδη δεν θα έχω καμία πρόσβαση στον ναό ή σε ανήλικους εκ της ιδιότητάς μου, ως κληρικού», τονίζει στο απολογητικό του υπόμνημα ο ιερέας.

Ο ίδιος επιμένει, πως η θέση του σε αργία, αφαιρεί το βασικό επιχείρημα, ότι έρχεται σε καθημερινή επαφή με ανήλικους, ως κληρικός και κατηχητής. «Και πάντως, δεν ήμουν ούτε άγνωστης διαμονής, ούτε φυγόδικος, ούτε παρασκεύαζα την φυγή μου, κατά την διάρκεια των τριών μηνών, που ήταν γνωστή στις διωκτικές αρχές η εις βάρος μου καταγγελία, ώστε να δικαιολογείται η εξαιρετική περίπτωση έκδοσης εντάλματος συλλήψεως, αντί της ορθής πεπατημένης, της ενδεδειγμένης κλήσης μου, σε τακτική απολογία», αναφέρει.

Συμπληρώνει δε πως η διατύπωση στο ένταλμα σύλληψης, «κρίνεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει», «επιρρωνύει την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων περί επικινδυνότητάς μου. Αφενός η έκφραση «αν αφεθεί ελεύθερος», προσιδιάζει σε ήδη κρατούμενο, ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, κατά την εκτέλεση του εντάλματος. Αφετέρου αν συνέτρεχαν πράγματι οι αναφερόμενοι στο ένταλμα σύλληψής μου, όροι επικινδυνότητάς μου, μετά βεβαιότητας θα είχα συλληφθεί να τελώ επ’αυτοφώρω αδικήματα», καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ