Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 6:01

ΑΝΕΓΝΩΣΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ

Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη η εορτή της Πεντηκοστής στο Φανάρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος το πρωί της Κυριακής προεξήρχε της θείας λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής στον Πατριαρχικό Ναό συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου και Ικονίου κ. Θεολήπτου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της ακολουθίας του εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριάρχη

Παρέστησαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βίλνιους κ. Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνόδων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Ρωμαιοκαθολικός Κληρικός κ. Κύριλλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Pannonhalmi της Ουγγαρίας, με συνεργάτες του, ο Πρόξενος κ. Σταύρος Χριστοδουλίδης, εκ προσώπου της Γενικής Πρόξενου της Ελλάδος στην Πόλη, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας κ. Roman Nedilskyi, με τον Πρόξενο κ. Maksym Vdovychenko, ο Πρέσβης ε.τ. κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., όμιλος αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ