Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 15:53

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ «ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ»

Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου με ομιλητή τον μητροπολίτη Καμερούν Γρηγόριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η διάλεξη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου με ομιλητή τον μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο με θέμα «Η Ορθοδοξία στην Αφρική: Προβλήματα, προκλήσεις, προοπτικές». Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης, ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση που ακολούθησε.  

Ο ομιλητής, αφού έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της ιεραποστολής στην Αφρική από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους ως σήμερα, ανέφερε τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η διάδοση του Χριστιανισμού στην συγκεκριμένη ήπειρο, τόσο εξαιτίας των σκληρών συνθηκών ζωής και της ανάγκης θρησκευτικού εμπολιτισμού όσο και εξαιτίας του παρελθόντος της περιοχής με τις αλλεπάλληλες κατακτήσεις, τη δουλεία αλλά και την αποικιοκρατία.

Παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ως αποτέλεσμα των περιπετειών του ελληνόφωνου πληθυσμού διαμέσου των αιώνων και εστίασε εν τέλει στην πρόσφατη εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική με τη δημιουργία της Ρωσικής εξαρχίας, ένα μόρφωμα με σαφείς γεωπολιτικούς στόχους που αντιβαίνει ολοσχερώς την εκκλησιαστική κανονικότητα και ουσιαστικά αποτελεί προσπάθεια της Ρωσικής Εκκλησίας να επιβάλλει δικούς της όρους στην παγκόσμια Ορθόδοξη κοινότητα.

Η βιντεοσκόπηση της διάλεξης είναι διαθέσιμη στο κανάλι της Ακαδημίας ΕΔΩ (ελληνικά) και ΕΔΩ (αγγλικά).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ