Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 17:47

«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» Μνημόσυνο στο Μάτι παρουσία της ΠτΔ δυο χρόνια μετά την τραγωδία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Με την ευχή να «Ποτέ Ξανά» έκλεισε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στο Μάτι κατά την φονική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018.

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής για να τιμήσουν τη μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν με φρικτό τρόπο βυθίζοντας τη χώρα στο πένθος.

Ο μητροπολίτης Κηφισίας που από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας βρέθηκε κοντά στους κατοίκους και τις οικογένειες τους τέλεσε και αυτή τη Θ. Λειτουργία, έχοντας γύρω του τις οικογένειες όλων εκείνων των παιδιών, των νέων, των ηλικιωμένων που εξακολουθούν να θρηνούν τους αγαπημένους τους.

Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης που τελέσθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο πόνος ήταν βουβός και όλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα στην ελληνική σημαία που έστεκε τιμητικά πάνω από το δίσκο με τα κόλλυβα στη μνήμη των θυμάτων.

«Καλότυχοι οι νεκροί, που λησμονάνε την πίκρια της ζωής. Όντας βυθίσει ο ήλιος και το σούρουπο ακολουθήσει, μην τους κλαις, ο καημός σου όσος και να ‘ναι!» διάβασε στο τέλος αντί ομιλίας ο μητροπολίτης Κηφισίας που χρησιμοποίησε τα λόγια του μεγάλου ποιητή Λορέντζου Μαβίλη για να καταλήξει πως «Α δεν μπορείς παρά να κλαις το δείλι,

τους ζωντανούς τα μάτια σου ας θρηνήσουν· θέλουν – μα δε βολεί να λησμονήσουν».

Ο μητροπολίτης Κηφισίας ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την παρουσία της κοντά στους κατοίκους και μετέφερε «τις ευχές και προσευχές» του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Τη Θεία Λειτουργία μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση με το Μάτι η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση orthodoxtv.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ