Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 | 2:11

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα 40 έτη αρχιερατείας του Μητροπολίτη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Περιστερίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, όταν το 1976 εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες πρώην Ζάμπιας Ιωακείμ, Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Πηλουσίου Νηφωνα, Κηφισίας Κύριλλο, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και τους Επισκόπους Σαλώνων Αντώνιο και Μοζαμβίκης Χρυσόστομο.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής του Τελώνη και του Φαρισαίου. “Το μήνυμα που περνάει σε εμάς είναι, να μας υποδείξει έναν νέο τρόπο ζωής, για να κερδίσουμε μία θέση στη βασιλεία του Θεού. Πρέπει να μας διακρίνει στη ζωή μας η ταπεινότητα και η μετάνοια, προκειμένου να καταστούμε πολίτες και συμπολίτες των Αγίων.”

Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο για το έργο του Μητροπολίτη Περιστερίου σε αυτά τα 40 έτη διακονίας. “Δεν έχει απλά το σεβασμό και την αμέριστη αναγνώρισή μας. Αποτελεί ζωντανό παράδειγμα για όλους εμάς”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως, “θα ακολουθήσουμε με την ίδια σύνεση αυτόν, για την επίλυση όλων των βιοτικών προβλημάτων του κλήρου μας”. Τέλος, του ευχήθηκε για τη συνέχεια να έχει δύναμη, υγεία και κουράγιο, ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο του.

Λίγο πριν την απόλυση ο π. Νεκτάριος Γεωργογιάννης εκ μέρους του ιερατείου της Μητροπόλεως Περιστερίου, εκφώνησε έναν σύντομο λόγο, στον οποίο ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο και εξύμνησε την πίστη του στο καθήκον, ενώ του δώρισε ένα χαζράνι.

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε, όλους τους Αρχιερείς, τους πατέρες αλλά και τον απλό κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του στη σημερινή εορτή, ενώ υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει το δύσκολο έργο της ποιμαντορίας του, καθώς έχει δρόμο ακόμα μπροστά του. Χαρακτηριστικά είπε πως “Δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα το αρχιερατικό μου έργο, παρά τα σαράντα χρόνια”. Έθεσε μάλιστα ως προτεραιότητα τη δημιουργία τριών ιδρυμάτων. Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προσέφερε στους παριστάμενους Αρχιερείς από ένα εγκόλπιο.

Ο κ. Χρυσόστομος δέχθηκε τις ευχές όλου του εκκλησιάσματος ενώ μοίρασε σε όλους μια ευλογία, ως ενθύμιο της σημερινής επετείου. Κατόπιν έσβησε την καθιερωμένη τούρτα, με την παρουσία κληρικών, συνεργατών λαϊκών, ενδεικτικό της εορταστικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε σήμερα.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ