Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 15:18

Πλήθος πιστών και συγκίνηση στον Κολωνό για την Παναγία Σουμελά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών τελέσθηκε σήμερα το πρωί η τελευταία Θεία Λειτουργία ενώπιον της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Κολωνού.

Το ιερό αυτό θησαύρισμα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εκτίθετο μέχρι το τέλος της σημερινής Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας Παντελέημων, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας π. Αθηναγόρα και τους ιερείς του Ναού.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας αναφέρθηκε στο κάλεσμα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου για να ακολουθήσουμε την εν Χριστώ ζωή. “Δεν είναι μια ευκαιριακή υπόθεση με την οποία ασχολούμαστε μερικές ημέρες και ύστερα την εγκαταλείπουμε, ούτε είναι μια πράξη που την κάνουμε όταν μας είναι εύκολο και όταν δεν έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις και τα συμφέροντά μας. Θέλει συνέπεια και συνέχεια η προσπάθεια. Θέλει αγώνα και αφοσίωση, υπομονή και επιμονή.”

Ο κ. Παντελεήμων επίσης σημείωσε ότι “ο Απόστολος δεν μας προτρέπει να κάνουμε μόνο τα αναγκαία και τυπικά καθήκοντα. Αλλά να περισσεύουμε εν Κυρίω, αποδεικνύοντας έτσι την αδελφική διάθεσή μας. Πολύ αμφισβητούν αυτοί την προσπάθεια και την θεωρούν ματαιότητα που δεν μας προσφέρει κάτι, αντιθέτως εμποδίζει την ελευθερία μας και δεν μας αφήνει να απολαύσουμε τις ηδονές τις κοσμικής ζωής. Ο πόθος και προσπάθεια για την αγιότητα και την εν Χριστώ Ζωή δεν είναι μάταια. Ο Θεός γνωρίζει πολύ καλά την προσπάθεια την οποία κάνουμε. Παρακολουθεί τον αγώνα μας, τις πτώσεις μας και την μετάνοιά μας. Και μας ανταμείβει με την αγιότητα και την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Απόδειξη, η παρουσία της Παναγίας αλλά και των Αγίων μας που υπάκουσαν στο θέλημα του Θεού και έλαβαν την χάρη και την αγιότητα. Απόδειξη επίσης είναι και τα ιερά λείψανα και οι θαυματουργές εικόνες προσελκύουν τους πιστούς, όπως η Παναγία Σουμελά που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην ενορία σας.”

Ο κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για την συγκατάθεση και την ευλογία του, αλλά και τον “αίτιο αυτής της προσπάθειας” όπως ανέφερε, τον προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Κλήμη Φιλίππου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, αλλά και για την αγάπη του και την φιλοξενία την οποία προσέφερε αυτές τις ημέρες. Ευχήθηκε τέλος, “η Παναγία η Σουμελιώτισσα και Αθηνιώτισσα, που τόσο πολύ ευλαβείσθε, να σκέπει και να φυλάσσει την πόλη και την ενορία αυτή, που όλες αυτές τις ημέρες κατακλύστηκε από πλήθος πιστών, να της εκφράσει την αγάπη και τον σεβασμό του”. Δώρισε δε, στον π. Κλήμη έναν επιστήθιο Σταυρό με τον Απόστολο Παύλο καθώς είναι ο Απόστολος που ενώνει τις δύο πόλεις και αποτελεί τόσο για τους Βεροιώτες όσο και τους Αθηναίους προστάτης Άγιος.

Ο π. Κλήμης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας για την ευλογία της μεταφοράς της εικόνας από την Μητρόπολή του και τον παρακάλεσε να προσεύχεται για την ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού.

Στην Ακολουθία έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός, υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Γεωργίου Κακουλίδη, Ποντίου στην καταγωγή και στον οποίο δωρήθηκε μια εικόνα της Παναγίας από τον Μητροπολίτη Βεροίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ