Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 | 9:10

Πλήθος κόσμου για τη λιτανεία στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε απόψε στον Ναό Αγίας Μαρκέλλης Βοτανικού η μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδας, λείψανο της οποίας φυλάσσεται στον ναό.

Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πλαισιωμένος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας και του λειψάνου της Αγίας στους δρόμους της ενορίας.

Λίγο προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Ανδρόνικος Αλεξάκης ευχήθηκε σε όλους «υγεία και να έχετε πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό», ενώ ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον Επίσκοπο Θεσπιών, τους ιερείς, τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τις κυρίες του φιλοπτώχου, αλλά και όλους τους πιστούς που συνέρρευσαν στην αποψινή πανήγυρη.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αγία Μαρκέλλα” και συμπλήρωσε “εύχομαι όλοι να απολαμβάνουν τη χάρη της από τον μοναδικό ενοριακό ναό προς τιμή της». Σε άλλο σημείο είπε ότι «οι περιοχές της παλιάς και ένδοξης Αθήνας θα έρθει η ώρα που θα βρουν την αίγλη τους, αρκεί να κρατάμε τις παραδόσεις».

Ακόμα προέτρεψε τον κόσμο να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι της Αττικής καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος και ακολούθως παιάνισε η μπάντα τον εθνικό ύμνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ