Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 11:59

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσει την εικόνα του Άξιον Εστί

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά στη μητρόπολη Αθηνών όπου περιμένει υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” που έφτασε στην πρωτεύουσα το απόγευμα της Τετάρτης με τιμές αρχηγού κράτους.

Το προσκύνημα διεξάγεται καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα που πρώτο δημοσίευσε το orthodoxia.info, κάθε πρωί τελείται όρθρος και θεία λειτουργία και κάθε απόγευμα παράκληση.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί συνολικά άλλες επτά φορές που η εικόνα του Άξιον Εστί εξήλθε από το περιβόλι της Παναγίας.

Η πρώτη φορά ήταν στην Αθήνα στον ναό του Αγίου Ελευθερίου και στον Πειραιά τον Απρίλιο του 1963 κατά τον εορτασμό της Χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους. Η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1985, για τα 2300 χρόνια της συμπρωτεύουσας κατά τον συνεορτασμό του Αγίου Δημητρίου με τη Θεοτόκο. Η Τρίτη στην Αθήνα στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών τον Νοέμβριο του 1987, κατά την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου.

Η τέταρτη φορά ήταν στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 1994. Η πέμπτη στην Αθήνα στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα μετά τον μεγάλο σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1999, προς πνευματική και υλική ενίσχυση των σεισμόπληκτων. Η έκτη στη Θεσσαλονίκη στον ναό του Αγίου Δημητρίου τον Οκτώβριο του 2012, για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Φώτο: Eurokinissi

Η έβδομη στην Κομοτηνή το 2022 προς παραμυθία και εμψύχωση των ακριτών της Θράκης αλλά και όλων των Ελλήνων, ενώ την εικόνα είχε υποδεχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ