Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:11

Πληθαίνουν τα περιστατικά προσηλυτισμού στην Ελλάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Ανησυχητικές είναι πλέον οι διαστάσεις που λαμβάνει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας το φαινόμενο του προσηλυτισμού από διάφορες προτεσταντικές οργανώσεις.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των αιρέσεων είναι ότι προσπαθούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο να μπουν μέσα σε κάθε σπίτι, είτε μοιράζοντας από μία Καινή Διαθήκη σε μετάφραση μαζί με άλλο έντυπο υλικό, είτε αποστέλλοντας όλα αυτά μέσα από το ταχυδρομείο. Επειδή βέβαια το υλικό αυτό είναι ασυμβίβαστο με την ορθόδοξη πίστη μας, η Εκκλησία πολλές φορές καλείται να έρθει αντιμέτωπη με όλες αυτές τις οργανώσεις προκειμένου να διαφυλάξει την πίστη των χριστιανών.

“Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί για αυτό σας προτρέπω να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην έχετε καμία επικοινωνία μαζί τους”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις προχθές ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος μετά και από την έντονη προσηλυτιστική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Καρδίτσα επισημαίνοντας συγχρόνως, “να μην τους δέχεσθε στα σπίτια σας γιατί προσπαθούν να σας παραπλανήσουν. Να αλλάξουν την πίστη σας από την ορθόδοξη διδασκαλία και να σας απομακρύνουν από την Εκκλησία μας”, καταλήγει ο κ. Τιμόθεος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε λίγες ημέρες πριν και ο μητροπολίτης Σταγών ο οποίος με αφορμή παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στην επαρχία του με ανακοίνωση που εξέδωσε και ο ίδιος, αφού εφιστούσε την προσοχή όλων των χριστιανών σημείωνε πως “οι άνθρωποι αυτοί κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τις αιρετικές τους δοξασίες”. Παράλληλα, ο κ. Θεόκλητος προέτρεπε τους πιστούς “να παραδώσουν τις σακούλες με το συγκεκριμένο υλικό στον ιερέα της ενορίας τους”.

Να σημειωθεί ότι αρκετές ήταν και οι μητροπόλεις όπως Λαρίσης, Βεροίας, Αιτωλίας, Ιωαννίνων και Καστορίας οι οποίες παλιότερα είχαν πάρει θέση μέσα από διάφορες ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ και η ίδια η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε τοποθετηθεί υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι “οι ορθόδοξοι χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού της Εκκλησίας δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Χριστού”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ