Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 6:04

Πλεύρης: Fake news οι αναφορές για επιλεκτικές εισαγωγές στις ΜΕΘ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Ως συκοφάντες χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όλους εκείνους που διακινούν πληροφορίες ότι γίνεται επιλεκτική εισαγωγή ασθενών σε ΜΕΘ όπως αύτη του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος κατήγγειλε ότι «ενώ υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ κάποιες από αυτές κρατούνται μόνο για επωνύμους», φέρνοντας ως παράδειγμα τον μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά.

Στην ίδια καταγγελία ωστόσο επισημαίνει, ότι «στις λίστες αναμονής αυτή τη στιγμή για εισαγωγή στις ΜΕΘ δεν υπάρχουν μητροπολίτες αλλά μόνο απλός λαός», αφήνοντας έτσι σαφή υπονοούμενα ότι και οι μητροπολίτες όπως και άλλοι επώνυμοι τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από το σύστημα.

Ο κ. Πλεύρης, απαντώντας στην παραπάνω καταγγελία δήλωσε πως «αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν».

Αναφορές, ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους, «είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς που προσβάλλουν», καταλήγει ο υπουργός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ