Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:42

Πλειάδα ιερέων και πιστών στην πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης και πιστών από το κέντρο της πόλης, η ενορία των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου τίμησε τους προστάτες της.

Οι κάτοικοι του κέντρου της συμπρωτεύουσας προσήλθαν χθες από νωρίς για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό προς τιμήν των αγίων και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας.

Στο τέλος του εσπερινού, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ομιλία του ηγουμένου της μονής αγίας Θεοδώρας αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Γιάγκου.

Ο πατήρ Βαρνάβας μίλησε για την αγιότητα και τον Σταυρό του Κυρίου, λέγοντας ότι “ο τρόπος της αγιότητας είναι ο Σταυρός του Κυρίου”. Ακόμη, είπε ότι “άγιος δεν είναι ο αναμάρτητος αλλά αυτός στο πρόσωπο του οποίου έχει ξεπεραστεί ο θάνατος”, ενώ πρόσθεσε ότι “αγιότητα δεν είναι το ποσοστό της αναμαρτησίας μας αλλά το ποσοστό της μετάνοιάς μας”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πατήρ Βαρνάβας προέτρεψε τους πιστούς “να μην μείνουμε στην αμαρτία μας αλλά να πιστέψουμε στην αγάπη του Θεού”, ενώ μετέφερε και τις ευχές του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ