Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 2:51

«Πίστη και κορωνοϊός. Επιστημονικές και Θεολογικές προσεγγίσεις» – Διεπιστημονική Ημερίδα από το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με σκοπό τη  νηφάλια και διεπιστημονική προσέγγιση επίκαιρων ζητημάτων που αναδύονται στη δημόσια συζήτηση εξαιτίας της πανδημίας και αποτυπώνονται στο επίπεδο των συνειδήσεων, των νοοτροπιών και των συμπεριφορών, το τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ διοργανώνει σχετική ημερίδα με θέμα «Πίστη και κορωνοϊός. Επιστημονικές και Θεολογικές προσεγγίσεις».

Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος καθηγητές των τμημάτων Θεολογίας, Φυσικής αλλά και Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, καθώς επίσης ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος και ο Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE).

Τα θέματα που πρόκειται να πραγματευθούν οι εισηγητές είναι, μεταξύ άλλων, η σχέση της πίστης και της επιστήμης σε καιρούς κρίσης, η δικαιοδοσία και τα όρια της επιστήμης, η σχέση μεταξύ ατομικής ηθικής και κοινωνικής ευθύνης στη νοοτροπία και συμπεριφορά του θρησκεύοντος υποκειμένου, ο διάλογος μεταξύ πίστης και επιστήμης με σκοπό το κοινό αγαθό, ο ρόλος των Μέσων στην ενημέρωση του κοινού και η παραπληροφόρηση στον καιρό της ενημερω-επιδημίας (infodemic), κ. ά.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, από τις 19:00 έως τις 21:30 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω του καναλιού School of Theology ΑUTh στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UC3qxFObQKkri_P0TI_knmcQ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ