Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 9:05

Πέτσας για ανακοίνωση Ι. Συνόδου: Δεν υπάρχει ζήτημα στοχοποίησης της Εκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αρνήθηκε πως υπάρχει ζήτημα στοχοποίησης της Εκκλησίας και των χριστιανών, όπως υποστήριξε σε ανακοίνωσή της νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω ανακοίνωση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε πως η Κυβέρνηση εξαίρει “την πραγματικά πολύ εποικοδομητική στάση της Εκκλησίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα”.

“Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στοχοποίησης από ό,τι αντιλαμβανόμαστε”, συνέχισε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και πρόσθεσε “αλλά υπάρχουνε κατά καιρούς διάφορα ζητήματα που δοκιμάζουν συνήθειες, παραδόσεις και τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζαμε να λειτουργούμε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των εξελίξεων του κορονοϊού”.

Νωρίτερα ο κ. Πέτσας είχε κληθεί από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπακωνσταντίνου να σχολιάσει “την άποψη της Ι. Συνόδου η οποία χαρακτηρίζει νευρωτικούς όλος όσοι υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από τη θεία Κοινωνία”, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην κάνει κάποιο σχόλιο, παρά μόνο να υπογραμμίζει και πάλι την υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ολόκληρη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

“Αυτό που εμείς κάνουμε ως υπεύθυνη Κυβέρνηση συνεχώς είναι να εξαίρουμε την πραγματικά πολύ εποικοδομητική στάση της Εκκλησίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρις και σήμερα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στοχοποίησης από ό,τι αντιλαμβανόμαστε, αλλά υπάρχουνε κατά καιρούς διάφορα ζητήματα που δοκιμάζουν συνήθειες, παραδόσεις και τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζαμε να λειτουργούμε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των εξελίξεων του κορονοϊού. Ενωμένοι όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση και δεν χρειάζεται η στοχοποίηση κανενός, ούτε για λόγους θρησκείας ούτε για άλλου τύπου αντιλήψεις”

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 19:30″ και στο 30:25″

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ