Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:54

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΝΟΣΟ

Πέθανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής Ηλίας Ρεδιάδης – Τούμπας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πέθανε σήμερα το πρωί μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής κ. Ηλίας Ρεδιάδης – Τούμπας.

Υπήρξε μαχητικός και αγωνίστηκε με πάθος για τις ιδέες του αφήνοντας παράλληλα ανεξίτηλο το αποτύπωμα στην σύγχρονη ψαλτική ιστορία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο στις 11.30 π.μ., στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα και ώρα 19:00 εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, θα ψαλεί τρισάγιο στη μνήμη του στον ιερό ναό αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.

Ο Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας γεννήθηκε στην Αθήνα (Κουκάκι) το έτος 1967. Περάτωσε τις βασικές του σπουδές στο Α Πρότυπο Γυμνάσιο Αρρένων Πλάκας. Υπήρξε Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Πτυχιούχος Β.ΕΜ, Αρμονίου και Πτυχιούχος Ιεροψάλτης. Κατέχει επίσης Πτυχίο Μονωδίας, Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου, Δίπλωμα Β.Ε.Μ, Master στην Εκκλησιαστική Μουσική-Χριστιανική Τέχνη και Λατρεία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε επίσης κάτοχος ειδικεύσεως στην Οργάνωση και Διαχείριση πολιτιστικών Μονάδων. Σπούδασε την Εκκλησιαστική Μουσική κοντά στους Απ. Βαλληνδρά, Ευαγγελο Τζελά, Σπυρίδωνα Περιστέρη, Δ. Μαυραγάνη, Διονύσιο Ηλιόπουλο, την μονωδία στην κα Αν. Μανταλενάκη και Θεωρητικά με τους Κ. Κωνσταντάρα και Στεφ. Βασιλειάδη.

Έχει διδάξει στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Δημόσια και Ιδιωτική εκπαίδευση. Εχει εκδόσει τρία (3) επιστημονικά συγγράμματα, όλη την σειρά των διδακτικών σημειώσεων για χρήση σπουδαστών Σχολών Β.Ε.Μ και επτά ψηφιακούς δίσκους. Έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μ Βρετανία, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Έχει συμμετάσχει σε τρία διεθνή Συνέδρια (Βυζαντινή Ακαδημία Κύπρου, Ίδρυμα Βυζαντινής Υμνολογίας Πανεπιστημίου του Πιτσμπουρκ) και έχει τιμηθεί με διακρίσεις και επαίνους.

Επίσης έχει συμμετάσχει στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών σαν μέλος της Συγκλήτου (1985-1987) καθώς και Γενικός Γραμματέας του Π.Σ Ιεροψαλτών (1987-1990). Υπήρξε καθηγητής στη σχολή ΒΈΜ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του “American InsKtute for PatrisKc and ByzanKne Studies.

‘Εχει διατελέσει Πρωτοψάλτης – Χοράρχης στους Ι.Ν Αγ Αρτεμίου Παγκρατίου, Αγ Αθανασίου Θησείου, Μητροπολιτικού Ναού Πειραιώς, Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως Μοσχάτου και σήμερα διατελεί Πρωτοψάλτης και χοράρχης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Από την 23/12/2016 ανέλαβε καθήκοντα του Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του και διατελεί μέλος της Επιτροπής Ακροάσεων Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και των Μητροπόλεων Μεγάρων και Σαλαμίνας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ