Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:12

Πέθανε ο αδερφός του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε ηλικία 96 ετών πέθανε την Τετάρτη ο  Τζορτζ Ράτσινγκερ, ο μεγαλύτερος αδελφός του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου, ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο του  Ρέγκενσμπουργκ, την πόλη όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος είναι πλέον ο τελευταίος εν ζωή της οικογένειας του αφού όλα τα υπόλοιπα μέλη της έχουν φύγει από την ζωή.

Ο Τζόρτζ Ράτσινγκερ ήταν επίσης κληρικός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και μάλιστα είχε χειροτονηθεί την ίδια μέρα με τον αδερφό του και μετέπειτα Πάπα Βενέδικτο. Τα δυο αδέρφια ήταν αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο.

Το 2011, σε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό, ο Τζορτζ Ράτσενγκερ είχε καλέσει τον αδερφό του να παραιτηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Αν δεν μπορεί πλέον να εκτελέσει τα καθήκοντά του εξαιτίας της φυσικής του κατάστασης, ο αδερφός μου πρέπει να έχει το θάρρος να παραιτηθεί».

Παρά τα προβλήματα υγείας του, ο Τζόρτζ Ράτσινγκερ ταξίδευε συχνά στην Ρώμη προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον αδερφό του μετά την παραίτηση του από τον παπικό θρόνο.

Για την απώλεια του αδερφού του, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε στον προκάτοχό του συλλυπητήρια επιστολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ