Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 9:34

Περιστερίου: “Τα φωτεινά αστέρια στους δρόμους να φωτίζουν τις καρδιές μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την ευχή του μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη, τα φωτεινά αστέρια και τα στολίδια στους δρόμους να φωτίζουν τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων, έκλεισε η φετινή χειμερινή πανήγυρη στην Αγία Άννα Περιστερίου.

Ο κ. Κλήμης που προεξήρχε της λιτάνευσης παρουσία του δημάρχου της πόλεως Ανδρέα Παχτουρίδη, βουλευτών και εκατοντάδων πιστών, τόνισε πως “η σημερινή εορτή με χαροποιεί ιδιαίτερα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου από διάφορα μέρη της Αθήνας και σας συγχαίρω γι αυτό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα, ενέκρινε σήμερα ανήμερα της Αγίας Άννης το αίτημα της μητροπόλεως να γίνει ενοριακός ναός. Έχω την χαρά λοιπόν να σας αναγγείλω την έγκριση μετατροπής του ναού σε ενοριακό, αναμένοντας το ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας”

Ο μητροπολίτης Περιστερίου υπογράμμισε για ακόμα μια φορά ότι γίνεται μεγάλος αγώνας για την ανύψωση του πνευματικού επιπέδου της μητροπόλεως. “Αγωνιζόμαστε για το καλό της τοπικής Εκκλησίας και της πόλεώς μας, ούτως ώστε σε συνεργασία με την δημοτική αρχή η πόλη μας να γίνει ένα φωτεινό αστέρι στο στερέωμα του κοινωνικού γίγνεσθαι, όπως τα φωτεινά αστέρια που στολίζουν την πόλη. Αυτό είναι μια πρόκληση. Τα φωτεινά αστέρια και τα στολίδια στους δρόμους να φωτίζουν τις καρδιές μας και τις ψυχές, ώστε και η ζωή μας να είναι φωτεινή. Και αυτά τα Χριστούγεννα να γίνουμε πιο φωτεινοί άνθρωποι, γιορτάζοντας τις εορτές με τον Χριστό”.

Αφού επαίνεσε για άλλη μια φορά τον εφημέριο του ναού π. Ανδρέα Πλώτα και τους συνεργάτες του για την δουλειά που έχουν κάνει στο ναό, κάλεσε τέλος το λαό να παραμένει σε πνευματική εγρήγορση και ετοιμότητητα καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “ύπουλα τα δεδομένα και τα αυτονόητα καταργούνται. Δεν επιτρέπεται ύπνωση. Οι εποχές μας επιβάλλουν να είμαστε αγρυπνούντες και σε εγρήγορση για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ